Alertă: "Ventilatoarele din China pot ucide pacienţii". Marea Britanie a retras 250 de aparate în urma unei scrisori a medicilor

  • Marea Britanie a retras din uz 250 de ventilatoare cumpărate de la o companie chineză
  • NHS a luat decizia ca urmare a scrisorii de avertizare a unor medici
  • Aceştia au notat că respectivele ventilatoare au fost fabricate pentru a fi folosite pe ambulanţe, nu în spital
7112 afișări
Imaginea articolului Alertă: "Ventilatoarele din China pot ucide pacienţii". Marea Britanie a retras 250 de aparate în urma unei scrisori a medicilor

Alertă: "Ventilatoarele din China pot ucide pacienţii". Marea Britanie a retras 250 de aparate în urma unei scrisori a medicilor

În jur de 250 de ventilatoare achiziţionate din China au fost retrase de la utilizare în Marea Britanie, ca urmare a unei scrisori semnate de mai mulţi medici. Aceştia au avertizat asupra faptului că ventilatoarele respective pot agrava starea situaţiei ori pot aduce chiar moartea.
Potrivit scrisorii obţinute de NBC News, doctorii au notat că aparatele au un design nefamiliar, un material de utilizare neclar şi au fost fabricate pentru a fi folosite pe ambulanţe, nu într-un spital.
"Credem că aceste aparate pot agrava semnificativ starea pacienţilor ori pot aduce moartea. Privim către retragerea şi înlocuirea acestora cu aparate mai bune, capabile să ofere ajutor secţiilor de terapie intensivă", se arată în scrisoarea medicilor către Matt Hancock, secretarul pe sănătate din guvernul condus de Boris Johnson.
Ventilatoarele Shangrila 510 sunt produse de Beijing Aeonmed, notează The Guardian.
Pe 4 aprilie, un reprezentant al guvernului britanic anunţa: "Am cumpărat ventilatoare de la partenerii noştri, din Germania, Elveţia, iar astăzi au venit 300 din China. Vreau să mulţumesc guvernului chinez", spunea Michael Gove.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici