Alexander Lukashenko ameninţă că va închide fabricile în care au loc proteste ale muncitorilor

  • Alexander Lukashenko, a declarat, sâmbătă, că va închide fabricile în care au avut loc proteste ale muncitorilor, a raportat agenţia rusă de ştiri RIA,
  • Ameninţarea face pate din cea mai recentă încercare de a opri valul de proteste cauzate de alegerile contestate din această lună.
  • Lukashenko a sugerat că îi va concedia pe lucrători.
2069 afișări
Imaginea articolului Alexander Lukashenko ameninţă că va închide fabricile în care au loc proteste ale muncitorilor

„Dacă o fabrică nu funcţionează, atunci să punem un lacăt pe poarta sa de luni, o oprim”, a declarat Lukashenko în oraşul Grodno, lângă graniţa cu Polonia.

„Oamenii se vor calma şi vom decide pe cine să păstrăm în continuare”, a adăugat acesta.

Lukashenko se confruntă cu cea mai mare provocare a celor 26 de ani de când se află la putere, oamenii au ieşit în stradă în  mai multe oraşe din Belarus, inclusiv în capitala Minsk, protestând împotriva rezultatului alegerilor din 9 august despre care spun că au fost fraudate.

Unii muncitori de la mai multe fabrici de stat s-au alăturat protestelor.

Lukashenko a negat orice fraudă la vot.

Principala sa oponentă la alegeri, Sviatlana Tsikhanouskaya, s-a refugiat în Lituania. Fără să numească pe nimeni, Lukashenko a declarat sâmbătă că organizatorii mitingurilor din toată ţara „stau în străinătate în ţările vecine” şi se bucură de sprijin politic din partea liderilor acestor ţări.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici