Aliat al Angelei Merkel: Erdogan nu este binevenit în Germania/ AKP: Niciun responsabil turc nu va mai face campanie în Germania în favoarea referendumului

Recep Tayyip Erdogan, preşedintele turc, a depăşit limita comparând Guvernul de la Berlin cu naziştii şi nu mai este binevenit în Germania, a declarat Volkner Bouffer, vicepreşedinte al Uniunii Creştin Democrate şi aliat al Angelei Merkel, informează Reuters.

1636 afișări
Imaginea articolului Aliat al Angelei Merkel: Erdogan nu este binevenit în Germania/ AKP: Niciun responsabil turc nu va mai face campanie în Germania în favoarea referendumului

Aliat al Angelei Merkel: Erdogan nu este binevenit în Germania

”Este suficient. Erdogan şi Guvernul său nu sunt bineveniţi în ţara noastră, iar asta va trebui înţeles acum”, a declarat pentru un post de radio german Volkner Bouffer, ce este de asemenea, premier al landului Hesse, unde se află capitala financiară a Germaniei, Frankfurt.

Potrivit presei germane, preşedintele turc plănuieşte să viziteze Germania în luna martie pentru a participa la mitinguri electorale organizate înaintea referendumului pe tema introducerii sistemului prezidenţial în Turcia. În Germania există 1,4 milioane de turci, eligibili de vot.

Bouffer a afirmat că o asemenea vizită ar crea probleme de securitate: ”Cineva care ne insultă în felul acesta nu se poate aştepta că vom desfăşura mii de agenţi de poliţie pentru a-l proteja”.

Guvernul Germaniei a anunţat că nu a primit o solicitare oficială pentru presupusa vizita a lui Recep Tayyip Erdohan, vehiculată de presa germană.

AKP: Niciun responsabil turc nu va mai face campanie în Germania în favoarea referendumului

Niciun responsabil turc nu va mai face campanie în Germania în favoarea referendumului care va avea loc pe data de 16 aprilie şi prin care se doreşte consolidarea puterilor preşedintelui Turciei, Recep Erdogan, a anunţat formaţiunea Partidul Justiţiei şi Dezvoltării (AKP), aflată la putere în ţară.

"Toate evenimentele planificate au fost anulate", a declarat un putător de cuvânt al "celulei" AKP de coordonare a campaniei în străinătate, precizând că această decizie a fost luată la Ankara după mai multe săptămâni în care au avut loc tensiuni între Germania şi Turcia pe această temă.

Angela Merkel, cancelarul Germaniei, a cerut, luni, Administraţiei Recep Tayyip Erdogan să înceteze orice comparaţie cu activităţi naziste, după o serie de afirmaţii făcute de lideri turci.

Recep Tayyip Erdogan, preşedintele Turciei, a acuzat-o, într-un discurs televizat rostit duminică, pe Angela Merkel, cancelarul Germaniei, că ar utiliza "metode naziste" împotriva cetăţenilor turci.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici