Alimentarea cu electricitate, restabilită parţial la unul din reactoarele de la Fukushima

Alimentarea cu electricitate a fost restabilită parţial în sala de comandă a Reactorului numărul 3 al centralei nucleare de la Fukushima, informează postul public de televiziune din Japonia (NHK).

25 afișări
Imaginea articolului Alimentarea cu electricitate, restabilită parţial la unul din reactoarele de la Fukushima

Alimentarea cu electricitate, restabilită parţial la unul din reactoarele de la Fukushima (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Este vorba de prima sală de control a unui reactor avariat de la această centrală alimentată dintr-o sursă externă, precizează agenţia de presă Jiji.

Centrala Fukushima 1 (Fukushima Daiichi) are şase reactoare a căror alimentare cu electricitate a fost întreruptă după seismul şi tsunamiul din 11 martie, fiind afectate sistemele de răcire a reactoarelor.

Echipele tehnice ale companiei TEPCO depun eforturi de multe zile pentru repunerea în funcţiune a sistemelor de răcire de la Fukushima.

Linii electrice au fost montate în ultimele zile pentru alimentarea echipamentelor de control şi a pompelor, dar alimentarea cu electricitate a fost întârziată din cauza verificării aparaturii în scopul evitării scurt-circuitelor.

În aşteptarea repunerii în funcţiune a sistemelor de răcire, pompierii şi militarii aduc apă de mare pentru răcirea reactoarelor centralei de la Fukushima.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici