Alţi 12 candidaţi, angajaţi în cursa pentru Casa Albă, în afară de Obama şi McCain

Republicanul John McCain şi democratul Barack Obama îşi dispută preşedinţia Statelor Unite, însă ei nu sunt singurii, în această cursă fiind angajaţi alţi 12 candidaţi.

18 afișări
Imaginea articolului Alţi 12 candidaţi, angajaţi în cursa pentru Casa Albă, în afară de Obama şi McCain

Alţi 12 candidaţi, angajaţi în cursa pentru Casa Albă, în afară de Obama şi McCain (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Fără fonduri şi organizare, ceilalţi candidaţi nu au nici cea mai mică şansă de a câştiga, fiind cel mai adesea condamnaţi la un rol de figuranţi. Unii dintre aceştia, printre care liberatarianul Bob Barr, independentul Ralph Nader, Chuck Baldwin din partea Partidului Constituţiei şi ecologista Cynthia McKinney le-ar putea crea probleme lui McCain şi lui Barack Obama în anumite state-cheie.

Un sondaj al RealClearPolitics (RCP) îl creditează pe Nader cu circa 2,5 la sută din intenţiile de vot la nivel naţional, şi pe Barr cu 1,3 la sută. Restul candidaţilor nu ar obţine nici măcar 1 la sută.

Nader, în vârstă de 74 de ani, apărător al drepturilor consumatorilor şi uneori considerat responsabil pentru eşecul democratului Al Gore în faţa lui Bush în 2000, s-a angajat în cea de-a cincea tentativă a sa la Casa Albă.

Barr, care a reprezentat Georgia în Congres între 1995 şi 2003, a fost lider al conservatorilor. El a întrerupt legăturile cu administraţia George W. Bush după adoptarea legii împotriva terorismului, Patriot Act.

"În noiembrie, Barr ar putea fi ceea ce Ralph Nader a fost pentru Al Gore în 2000: catastrofal", a apreciat George Will, editorialist la Newsweek.

Barr va concurca cu Chuck Baldwin, fost republican care reprezintă partidul Constituţiei, al cărui program este destul de similar cu cel al libertarienilor. Baldwin va fi prezent în cel puţin 37 de state.

Ecologiştii au desemnat drept candidat la preşedinţie o femeie de culoare, reprezentantă democrată a Georgiei în Congres (1993-2003) Cynthia McKinney, care va fi prezentă în 32 de state şi care i-ar putea crea probleme lui Obama, privându-l de voturile feministelor şi al pacifiştilor.

"Există candidaţi care se opun războiului în tot spectrul politic. la dreapta sunt Bob Barr şi Chuck Baldwin. La stânga, Cynthia McKinney şi Ralph Nader", a declarat Kevin Zeese, director al asociaţiei "electoratul pentru pace".

Alături de aceşti patru candidaţi se numără alţi trei socialişti şi mai mulţi independenţi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici