"Am simţit un miros în camera de hotel". Doi critici ai lui Putin ar fi fost otrăviţi la Berlin / Poliţia germană investighează

Poliţia germană a lansat o anchetă privind presupusa otrăvire a unor personalităţi din opoziţia rusă la Berlin, potrivit presei.

1821 afișări
Imaginea articolului "Am simţit un miros în camera de hotel". Doi critici ai lui Putin ar fi fost otrăviţi la Berlin / Poliţia germană investighează

"Am simţit un miros în camera de hotel". Doi critici ai lui Putin ar fi fost otrăviţi la Berlin / Poliţia germană investighează

Doi activişti care au luat parte la o conferinţă organizată de Mihail Hodorkovski, un critic important al preşedintelui rus Vladimir Putin, la 29-30 aprilie, au raportat ulterior simptome de otrăvire, potrivit ziarului german Welt am Sonntag.

Poliţia germană a confirmat pentru Welt şi AFP că o anchetă este în curs de desfăşurare, dar nu a menţionat presupusa implicare a Rusiei în cele două incidente.

Şefa Fundaţiei Rusia Liberă, Natalia Arno, s-a identificat ca fiind una dintre victimele presupusei otrăviri.

"Există o suspiciune că în timpul recentei mele călătorii în Europa am fost otrăvită, posibil cu un agent neurotoxic, un serviciu de informaţii occidental (sau chiar mai multe) investighează", a scris ea pe Facebook.

Arno a spus că a început să aibă "simptome ciudate" după ce a simţit un miros neobişnuit în camera sa de hotel.

Potrivit portalului rusesc Agentstvo, o altă jurnalistă neidentificată a avut simptome similare în zilele conferinţei şi a fost tratată la spitalul Charité din Berlin.

Agenţii Moscovei au un istoric de suspiciuni de otrăvire a criticilor regimului, atât în ţară, cât şi în străinătate. Serviciile de informaţii militare ruse GRU l-au otrăvit cu agentul neurotoxic Novichok pe fostul spion Serghei Skripal şi pe fiica sa Iulia la Salisbury, în Marea Britanie, în 2018, potrivit autorităţilor britanice.

De asemenea, oficiali ai serviciilor secrete ruse FSB s-ar fi aflat în spatele otrăvirii liderului opoziţiei Alexei Navalnîi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici