Amazon riscă amenzi de până la 200.000 de dolari în Rusia. Tik Tok şi Twitch, sancţionate deja

  • Amazon, bună de plată din cauza conţinutului interzis în Rusia.
  • Şi Tik Tok este vizată de amenzi pentru că nu a respectat regulile Rusiei, anunţă agenţia de ştiri rusă Interfax.
679 afișări
Imaginea articolului Amazon riscă amenzi de până la 200.000 de dolari în Rusia. Tik Tok şi Twitch, sancţionate deja
Compania Amazon riscă amenzi de până la 12 milioane de ruble (204.000 de dolari) în Rusia pentru că nu a şters conţinutul considerat ilegal de Kremlin. Cel puţin, asta au raportat agenţiile ruseşti de ştiri, în ceea ce ar fi o primă sancţiune de acest fel pentru gigantul tehnologic american, anunţă Reuters.
 
În plus, marţi, serviciul de streaming video Twitch Interactive, dar şi şi Fundaţia Wikimedia au fost amendate cu până la patru milioane de ruble fiecare pentru refuzul de a elimina un interviu cu o personalitate politică ucraineană, motivând că acesta conţinea „informaţii false despre operaţiunea specială din Ucraina”, conform agenţiilor ruse de ştiri.
 
Separat, tot marţi, Tribunalul Mondial din districtul Tagansky din Moscova a amendat TikTok cu trei milioane de ruble pentru că nu a eliminat conţinutul interzis cu „propagandă” LGBT în rândul minorilor, potrivit unui alt raport al Interfax. 
 
Un reprezentant al TikTok, deţinut de ByteDance, a cerut în instanţă ca procedura să fie oprită.
 
Acuzaţiile împotriva TikTok s-au bazat pe diktatul autorităţii ruseşti de reglementare în domeniul comunicaţiilor Roskomnadzor împotriva promovării valorilor sexuale netradiţionale, a videoclipurilor cu tematică LGTB, a feminismului şi a unei prezentări distorsionate a valorilor sexuale tradiţionale, a precizat agenţia rusă de ştiri.
 
 
 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici