Ambasada Finlandei la Moscova a primit o scrisoare care conţine un praf necunoscut

Ambasada Finlandei la Moscova a primit o scrisoare care conţinea o pulbere necunoscută şi a raportat acest lucru autorităţilor ruse, a declarat vineri purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zakharova, citată de Reuters.

499 afișări
Imaginea articolului Ambasada Finlandei la Moscova a primit o scrisoare care conţine un praf necunoscut

Relaţiile dintre Moscova şi Helsinki s-au deteriorat brusc de când Finlanda a aderat oficial la NATO la 4 aprilie, devenind al 31-lea membru al alianţei militare conduse de SUA.

Finlanda are o graniţă terestră lungă cu Rusia.

Ambasada a informat Ministerul de Externe al Rusiei că a primit joi trei scrisori, dintre care cel puţin una conţinea un praf, a precizat Zakharova.

„Putem confirma un astfel de apel din partea ambasadei Finlandei către Ministerul rus de Externe, potrivit căruia trei plicuri identice adresate ataşatului militar şi colaboratorilor săi au fost livrate pe 13 aprilie în cutia poştală a misiunii diplomatice”, a declarat ea.

„Ambasada Finlandei va fi informată cu privire la rezultatele anchetei”.

Decizia Finlandei de a adera la NATO a pus capăt la şapte decenii de nealiniere strategică, care a început după ce ţara a respins o tentativă de invazie sovietică în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. În perioada postbelică a optat pentru menţinerea unor legături de prietenie cu Moscova.

Însă invazia Rusiei în Ucraina în februarie 2022 i-a determinat pe finlandezi să caute securitate în cadrul pactului de apărare colectivă al NATO, care prevede că un atac asupra unui membru este un atac asupra tuturor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici