Ambasada Rusiei în Israel ar putea fi mutată doar după ce se ajunge la un acord privind Ierusalimul

Ambasada Rusiei în Israel ar putea fi mutată la Ierusalim doar după ce palestinienii şi israelienii ajung la un acord privind statutul final al oraşului, a declarat Mikhail Bogdanov, adjunct al ministrului rus de Externe, informează agenţia de ştiri Tass.

456 afișări
Imaginea articolului Ambasada Rusiei în Israel ar putea fi mutată doar după ce se ajunge la un acord privind Ierusalimul

Ambasada Rusiei în Israel ar putea fi mutată doar după ce se ajunge la un acord privind Ierusalimul

Moscova "recunoaşte Ierusalimul de Vest drept capitala Israelului şi Ierusalimul de Est drept capitala viitorului stat palestinian, ţinând cont de faptul că, în viitor, ambele părţi ar trebui să se ghideze după principiul că trebuie să se pună de acord asupra tuturor problemelor, inclusiv în ceea ce priveşte statutul final", a afirmat oficialul rus într-un interviu pentru Israeli Public Broadcasting Corporation (Kan).

"Numai după aceea, vom lua o decizie cu privire la mutarea ambasadei noastre", a adăugat Bogdanov.

Israelul consideră oraşul Ierusalim drept capitala sa eternă şi indivizibilă, potrivit terminologiei utilizate de liderii politici israelieni. Autoritatea Palestiniană vrea ca Ierusalimul de Est să devină capitala viitorului stat palestinian.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici