Ambasador: Trump este indus în eroare de Nigel Farage, având "percepţia deformată" că UE s-ar destrăma

Echipa de tranziţie a lui Donald Trump a sunat la instituţii europene pentru a se interesa ce ţară ar urma să mai iasă din Uniunea Europeană după Marea Britanie, afirmă Anthony Gardner, actualul ambasador al SUA la UE, avertizând că viitorul preşedinte al SUA este indus în eroare de Nigel Farage.

3138 afișări
Imaginea articolului Ambasador: Trump este indus în eroare de Nigel Farage, având "percepţia deformată" că UE s-ar destrăma

Ambasador SUA: Trump este indus în eroare de Farage, având "percepţia deformată" că UE s-ar destrăma (Imagine: AFP / Mediafax Arhiva Foto)

"A existat o întrebare care a fost adresată - practic care este următoarea ţară care ar părăsi UE, sugerându-se că organizaţia s-ar destrăma", a declarat Anthony L. Gardner.

Donald Trump pare să aibă "o percepţie deformată" despre viitorul Uniunii Europene, indusă de Nigel Farage, liderul formaţiunii populiste Partidul Independenţei Marii Britanii,  a adăugat Gardner, citat de EUObserver.

"Această situaţie este reprezentativă pentru percepţia generală, care este o percepţie deformată, una posibil indusă de Nigel Farage la Washington; este o caricatură", a subliniat actualul ambasador american la UE.

Referindu-se la faptul că Donald Trump a salutat decizia Marii Britanii de a părăsi UE şi la influenţa lui Nigel Farage asupra liderului american, Gardner a inistat: "Să devenim noi majoretele Brexit şi să încurajăm un Brexit 2, 3, este culmea absurdului".

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici