FOTO Două capete de porc tăiate în două au fost agăţate de gardul unui viitor loc de cult musulman în Franţa

Două capete de porc tăiate în două au fost agăţate de gardul unei clădiri destinate să găzduiască în viitor un centru cultural şi un loc de cult musulman în cumuna franceză Genlis, au declarat surse, citate de Le Figaro.

3064 afișări
Imaginea articolului FOTO Două capete de porc tăiate în două au fost agăţate de gardul unui viitor loc de cult musulman în Franţa

Două capete de porc tăiate în două au fost agăţate de gardul unui viitor loc de cult musulman în Franţa

Asociaţia muslmanilor din Genlis (ASCMG) tocmai primise acordul să folosească această clădire pentru găzduirea unui loc de cult în viitor.

"Acest anunţ, făcut săptămâna trecută în presa regională, a generat sentimente josnice", a declarat pentru AFP primarul Vincent Dancourt.

Primarul acestei comune de 5.600 de locuitori, situate la câţiva kilometri de oraşul francez Dijon, "condamnă" cu fermitate acest act

Procurorul din Dijon, Marie-Christine Tarare, a dechis o anchetă pentru incitare publică la discriminare şi ură rasială, potrivit AFP.

 

 

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici