Ambasadorul american în Siria, agresat de susţinătorii regimului - VIDEO

O înregistrare video postată luni pe blogul american The Cable îl prezintă pe Robert Ford, ambasadorul american în Siria, în timp ce este agresat de susţinători ai regimul lui Bashar al-Assad.

426 afișări
Imaginea articolului Ambasadorul american în Siria, agresat de susţinătorii regimului - VIDEO

Ambasadorul american în Siria, agresat de susţinătorii regimului

Ford este urmărit până la maşină, în timp ce un manifestant încearcă să îl acopere cu un afiş al preşedintelui Assad. Ofiţerii de securitate ai diplomatului îl conduc apoi până la maşină.

Imaginile ar fi fost filmate înainte de 23 august, potrivit The Cable. Difuzate de un post de televiziune deţinut de un apropiat al regimului, ele au fost prezentate în aşa fel încât să sugereze o situaţie foarte tensionată.

Departamentul de Stat nu a vrut să comenteze secvenţa pentru moment. Totodată, autenticitatea documentului nu poate fi verificată.

Robert Ford a iritat regimul Assad pentru că a efectuat o vizită prezentată pe larg de presă, în iulie, la Hama (centrul Siriei).

După ce i s-a refuzat de mai multe ori permisiunea de a se deplasa din nou în ţară, a luat iniţiativa, la 23 august, să se întoarcă în oraşul Jassem (sud), fără să informeze autorităţile.

Administraţia Obama cere din 18 august demisia preşedintelui sirian Bashar al-Assad.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici