Ambasadorul Arabiei Saudite la Beirut a părăsit Libanul în urma unor ameninţări

Ambasadorul Arabiei Saudite în Liban, Abdel Aziz Khoja, a părăsit Beirutul la 17 august, după ce a informat autorităţile libaneze cu privire la o serie de ameninţări cu atacuri care vizau reşedinţa sa şi sediul ambasadei Riyad-ului, a declarat, sâmbătă, un oficial libanez, citat de AFP.

1 afișare
Imaginea articolului Ambasadorul Arabiei Saudite la Beirut a părăsit Libanul în urma unor ameninţări

Ambasadorul Arabiei Saudite la Beirut a părăsit Libanul în urma unor ameninţări

Ambasada Arabiei Saudite a transmis o scrisoare Ministerului libanez al Afacerilor Externe, în care a informat în legătură cu existenţa unor "ameninţări cu atentate împotriva reşedinţei ambasadorului, a cancelariei sau a altor interese saudite în Liban", a adăugat oficialul libanez care a dorit să îşi păstreze anonimatul.

Informaţia a fost confirmată de o sursă diplomatică arabă.

Scrisoarea ambasadorului informa că un autoturism furat, marca BMW, urma să fie echipat pentru comiterea unui "act terorist împotriva intereselor saudite din Liban, a reşedinţei sau a cancelariei". Scrisoarea menţionează de asemenea că informaţiile au fost obţinute de către "serviciile de informaţii saudite".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici