Ambasadorul rus în Moldova, convocat după declaraţiile unui oficial rus privind Transnistria

Ambasadorul rus în Republica Moldova, Oleg Vasneţov, a fost convocat vineri la Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, după declaraţiile unui comandant adjunct al Districtului militar cum că unul dintre scopurile invaziei ruse în Ucraina este crearea unui coridor spre Transnistria.

3082 afișări
Imaginea articolului Ambasadorul rus în Moldova, convocat după declaraţiile unui oficial rus privind Transnistria

Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene (MAEIE) a venit cu o reacţie la declaraţiile adjunctului comandantului Districtului militar „Centru”, Rustam Minnekaev, precum că unul dintre scopurile invaziei în Ucraina ar fi crearea unui coridor către regiunea transnistreană pentru a apăra vorbitorii de limbă rusă, scrie deschide.md.

MAEIE a luat act de declaraţiile reprezentantului Ministerului Apărării al Federaţiei Ruse şi l-a convocat ambasadorul Federaţiei Ruse în Republica Moldova, Oleg Vasneţov, căruia i-a fost exprimată „îngrijorarea profundă” faţă de afirmaţiile făcute de oficialul rus.

„MAEIE califică aceste declaraţii drept nefondate şi în contradicţie cu poziţia Federaţiei Ruse de susţinere a suveranităţii şi integrităţii teritoriale a ţării noastre, în frontierele recunoscute la nivel internaţional”, transmite ministerul.

Totodată, în cadrul întrevederii a fost reiterat faptul că R. Moldova, conform Constituţiei sale este un stat neutru şi a fost exprimată solicitarea ca acest principiu să fie respectat de toţi actorii internaţionali, inclusiv de către Federaţia Rusă.

Militarii ruşi au declarat că obţinerea controlului asupra regiunii sudice a Ucrainei le va oferi o altă cale de acces către regiune separatistă Transnistria din Republica Moldova, potrivit unor rapoarte ale agenţiei ruse de ştiri Tass citate de Sky News.

Rapoartele vin la doar câteva săptămâni după ce statul major general al forţelor armate ale Ucrainei a declarat că crede că trupele ruseşti se concentrează în republica autoproclamată Transnistria şi se pregătesc sî lanseze "provocări" de-a lungul graniţei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici