Ambasadorul Rusiei, convocat la MAE din Republica Moldova, pe fondul unei crize diplomatice

Ministerul moldovean de Externe l-a convocat, vineri, pe ambasadorul Rusiei la Chişinău, Farit Muhametşin, cerându-i clarificări despre presupuse activităţi de recrutare a unor cetăţeni moldoveni în armata rusă, informează site-ul agenţiei Tass.

2131 afișări
Imaginea articolului Ambasadorul Rusiei, convocat la MAE din Republica Moldova, pe fondul unei crize diplomatice

Ambasadorul Rusiei, convocat la MAE din Republica Moldova, pe fondul unei crize diplomatice (Imagine: Daniel Mihai/ Arhiva Mediafax Foto)

Decizia de convocare a ambasadorului rus a fost luată după apariţia unor informaţii conform cărora armata rusă ar recruta militari moldoveni pentru misiuni în zona de securitate situată între Republica Moldova şi regiunea separatistă Transnistria.

"Lilian Darii, adjunct al ministrului moldovean de Externe, a rămas perplex după aflarea acestor informaţii, afirmând că este vorba de o încălcare a legislaţiei Republicii Moldova şi a normelor internaţionale. Se cere intervenţia ambasadorului Rusiei în această situaţie", a transmis Ministerul de Externe de la Chişinău.

În contextul crizei diplomatice, Guvernul de la Chişinău a reiterat solicitarea privind retragerea contingentului militar rus din regiunea separatistă Transnistria.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici