Ambasadorul Rusiei la Paris, chemat să dea explicaţii despre uciderea a doi francezi în Ucraina

  • Ambasadorul Rusiei la Paris a fost chemat la Ministerul de Externe din Franţa să dea explicaţii despre uciderea a doi francezi în Ucraina.
  • Este vorba despre doi lucrători umanitari care au murit în timpul unui atac aerian.
1371 afișări
Imaginea articolului Ambasadorul Rusiei la Paris, chemat să dea explicaţii despre uciderea a doi francezi în Ucraina

Ambasadorul Rusiei la Paris, chemat să dea explicaţii despre uciderea a doi francezi în Ucraina

Cei doi voluntari au fost ucişi şi alţi trei au fost răniţi în timpul unui atac cu drone lansat de ruşi asupra regiunii Herson, din sudul Ucrainei, pe 1 februarie. Ministrul de externe Stephane Sejourne a descris atacul drept un act de „barbarie”.

Ambasadorul Rusiei a fost chemat luni la Ministerul de Externe din Franţa, potrivit Reuters.

Relaţiile dintre Rusia şi Franţa s-au deteriorat după ce ruşii au invadat Ucraina. Relaţiile s-au stricat şi mai tare în ultimele săptămâni, deoarece Parisul şi-a sporit sprijinul pentru Ucraina şi a promis că va trimite la Kiev mai multe rachete de croazieră cu rază lungă de acţiune.

De asemenea, Franţa a acuzat Rusia că răspândeşte în mod obişnuit informaţii false. Diplomaţii de la Paris au respins acuzaţiile potrivit cărora ar avea mercenari în Ucraina. De asemenea, a fost considerată dezinformare acuzaţia ruşilor potrivit căreia rachetele care au doborât un avion rusesc plin cu prizonieri de război ucraineni ar proveni dintr-un sistem francez de apărare aeriană.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici