Ambasadorul SUA la Moscova se întoarce la Washington „pentru consultări”

  • Ambasadorul american în Rusia se întoarce în SUA săptămâna aceasta.
  • Moscova „recomandase” săptămâna trecută ambasadorului american să se întoarcă la Washington.
  • Tensiunile dintre Moscova şi Washington sunt la cote maxime pe fondul dezacordurilor asupra Ucrainei, a situaţiei lui Aleksei Navalnîi şi a acuzaţiilor de spionaj.
808 afișări
Imaginea articolului Ambasadorul SUA la Moscova se întoarce la Washington „pentru consultări”

Foto: Profimedia

Ambasadorul american în Rusia, John Sullivan, se întoarce în Statele Unite „săptămâna aceasta” pentru „consultări”, pe fondul tensiunilor crescute dintre Washington şi Moscova, a anunţat marţi ambasada SUA, notează Le Figaro.
 
"Cred că este important să vorbesc direct cu noii mei colegi din administraţia Biden despre starea actuală a relaţiilor bilaterale dintre Statele Unite şi Rusia", a spus John Sullivan într-un comunicat.
 
Moscova „recomandase” săptămâna trecută ambasadorului american să se întoarcă la Washington pentru „a avea consultări aprofundate şi serioase”. 
 
John Sullivan a asigurat, însă, că „se va întoarce la Moscova în următoarele săptămâni, înainte de orice întâlnire între preşedinţii Biden şi Putin”.
 
Ambasadorul rus la Washington, Anatoly Antonov, a fost chemat pe 17 martie la Moscova pentru „consultări”, după ce preşedintele Joe Biden l-a numit pe Vladimir Putin ”ucigaş” şi i-a transmis că va plăti pentru implicarea în alegerile prezidenţiale din 2020 din SUA.
 
Tensiunile dintre Moscova şi Washington sunt la cote maxime pe fondul dezacordurilor asupra Ucrainei, a situaţiei lui Aleksei Navalnîi şi a acuzaţiilor de spionaj. 
 
Statele Unite au adoptat joi sancţiuni suplimentare care vizează Rusia, care includ expulzarea a 10 diplomaţi ruşi. Moscova a răspuns expulzând şi ea 10 diplomaţi americani, ameninţând fonduri şi ONG-uri finanţate de Washington.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici