Ambasadorul ucrainean în Germania îl atacă DUR pe Putin: Trebuie aşezat în locul pe care îl merită

Andrij Melnyk, ambasadorul ucrainean în Germania, a cerut Administraţiei din Berlin şi celorlalte state occidentale să pedepsească Rusia pentru conflictul cu Ucraina prin impunerea de sancţiuni, relatează Reuters.

1401 afișări
Imaginea articolului Ambasadorul ucrainean în Germania îl atacă DUR pe Putin: Trebuie aşezat în locul pe care îl merită

Ambasadorul ucrainean în Germania îl atacă DUR pe Putin: Trebuie aşezat în locul pe care îl merită

Ambasadorul ucrainean doreşte de asemenea oprirea temporară a proiectului gazoductului Nord Stream 2.

„Germania trebuie să aibă o poziţie clară şi să-l pună pe Putin la locul lui. Totul este în pericol”, a declarat miercuri Andrij Melnyk.

„Sancţiunile ar trebui impuse rapid... Ar trebui să fie aplicată o interdicţie completă pe importurile de petrol din Rusia şi Nord Stream 2 ar trebui pus pe pauză”, a adăugat ambasadorul, menţionând că doar aceste măsuri vor opri comportamentul „brutal şi de huligan” al preşedintelui rus Vladimir Putin.

Ambasadorul a transmis că o altă posibilitate ar fi trimiterea de militari ai Forţelor Navale germane în regiune.

Mai mulţi politicieni europeni de rang înalt au declarat marţi că Uniunea Europeană ia în considerare impunerea unor noi sancţiuni Rusiei, pe fondul escaladării tensiunilor cu Ucraina.

Ambarcaţiuni ale Serviciului Federal rus de Securitate (FSB) au deschis focul spre trei nave militare ucrainene, capturându-le şi arestând 23 de membri ai echipajelor. Cele trei nave militare ucrainene se aflau în largul fostei provincii ucrainene Crimeea, anexată de Rusia în anul 2014.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici