Ambasadorul UE în Congo, EXPULZAT în contextul criticilor Bruxellesului privind procesul electoral

Ministerul de Externe de la Kinshasa l-a expulzat joi pe ambasadorul UE în Republica Democrată Congo, după ce Bruxellesul a decis să reintroducă sancţiuni împotriva unor oficiali din această ţară în contextul protestelor violente izbucnite după ce procesul de votare în unele zone a fost amânat.

387 afișări
Imaginea articolului Ambasadorul UE în Congo, EXPULZAT în contextul criticilor Bruxellesului privind procesul electoral

Ambasadorul UE în Congo, EXPULZAT în contextul criticilor Bruxellesului privind procesul electoral

Alegerile prezidenţiale din Republica Democrată Congo, amânate timp de doi ani, urmează să se desfăşoare pe data de 30 decembrie, însă 1,2 milioane de persoane din regiuni dominate de opoziţie nu îşi vor putea exercita dreptul la vot până în luna martie. Autorităţile au comunicat că amânarea votului în aceste regiuni are legătură cu temerile privind răspândirea unei epidemii de Ebola.

Această măsură, care a provocat proteste violente, l-ar putea favoriza pe Emmanuel Ramazani Shadary, candidatul ales de actualul preşedinte congolez Joseph Kabila, care conduce ţara de 17 ani, din 2001, după asasinarea tatălui său.

În aceste condiţii, UE a reintrodus sancţiuni împotriva autorităţilor din RD Congo, inclusiv vizând oficiali din această ţară consideraţi responsabili de încălcări ale drepturilor omului.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici