Ameninţarea iraniană trebuie să determine Israelul să caute pacea

Statele Unite recunosc că ambiţiile nucleare ale Iranului reprezintă "o ameninţare existenţială" pentru Israel, dar acest lucru nu face decât să consolideze nevoia de pace şi pentru o soluţie cu două state în conflictul cu palestinienii, a apreciat duminică generalul James Jones.

13 afișări
Imaginea articolului Ameninţarea iraniană trebuie să determine Israelul să caute pacea

Generalul James Jones, consilierul pentru securitate naţională al preşedintelui Barack Obama (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Înţelegem că Israelul este preocupat de Iran ca ameninţare existenţială. Suntem de acord", a declarat consilierul pentru securitate naţională al preşedintelui american Barack Obama.

"Dar, în acelaşi timp, există multe lucruri pe care le putem face pentru a reduce această ameninţare existenţială, încercând să ajungem la o soluţie cu două state" cu palestinienii, a afirmat acesta, la postul de televiziune ABC.

Premierul israelian, Benjamin Netanyahu, va putea auzi acest mesaj în cursul vizitei pe care o va efectua în curând la Washington, la invitaţia lui Obama, a precizat el.

"Este un subiect foarte strategic. Este foarte important. Şi abia aşteptăm să avem un bun dialog, constructiv, cu prietenii noştri israelieni, atunci când vor veni la Washington", a adăugat el.

Netanyahu, preşedintele Autorităţii Palestiniene Mahmoud Abbas şi preşedintele egiptean Hosni Mubarak urmează să se întâlnească cu Obama la Casa Albă, în cursul săptămânilor următoare, în cadrul eforturilor administraţiei americane de a obţine un acord de pace în regiune.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici