Americani vizaţi de sancţiuni ruseşti în legătură cu criza din Ucraina se declară "mândri"

Congresmeni americani s-au declarat imediat mândri că sunt vizaţi de sancţiuni din partea Rusiei, joi, din cauza faptului că susţin Ucraina.

783 afișări
Imaginea articolului Americani vizaţi de sancţiuni ruseşti în legătură cu criza din Ucraina se declară "mândri"

Americani vizaţi de sancţiuni ruseşti în legătură cu criza din Ucraina se declară "mândri" (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Sunt mândru că sunt sancţionat de către Putin - nu-mi voi înceta niciodată eforturile în favparea libertăţii şi independenţei Ucrainei, din care Crimeea face parte", a scris senatorul american John McCain, unul dintre cei mai volcali susţinători ai Ucrainei în criza actuală, într-un mesaj postat pe Twitter. El a efectuat în weekendul trecut o vizită la Kiev, conducând o delegaţie parlamentară americană.

"Dacă susţinerea democraţiei şi suveranităţii Ucrainei înseamnă că sunt #SancţionatdePutin, îmi convine", a reacţionat, tot printr-un mesaj postat pe Twitter, Robert Menendez, preşedintele Comisiei pentru Afaceri Externe din cadrul Senatului.

"Mândru că sunt inclus pe o listă a celor care au voinţa de a se ridica împotriva agresiunii lui Putin", a scris preşedintele Camerei Reprezentanţilor John Boehner, tot într-un mesaj postat pe Twitter.

Şase congresmeni şi trei consilieri ai preşedintelui Barack Obama nu vor mai putea de-acum să intre pe teritoriul Rusiei, potrivit unei liste publicate joi de către Moscova.

Cele două camere ale Congresului american au adoptat rezoluţii care condamnă în termeni duri intervenţia rusă în Ucraina şi urmează să dezbată săptămâna viitoare pe tema acordării unui ajutor economic autorităţilor de la Kiev.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici