Americanii, îndemnaţi să poarte şi ochelari pentru a se proteja de Covid-19

Dr. Anthony Fauci, epidemiologul şef de la Casa Albă, a recomandat populaţiei să poarte ochelari de protecţie sau scuturi pentru faţă ca o măsură suplimentară împotriva contractării noului coronavirus, scrie ABC News.

659 afișări
Imaginea articolului Americanii, îndemnaţi să poarte şi ochelari pentru a se proteja de Covid-19

Americanii îndemnaţi să poarte şi ochelari pentru a se proteja de Covid-19

„Dacă aveţi ochelari de protecţie sau un scut pentru ochi, ar trebui să-l utilizaţi”, a spus Fauci, principalul expert în boli infecţioase din SUA.

Întrebat dacă protecţia ochilor va deveni o recomandare formală la un moment dat, el a spus: „S-ar putea, dacă doriţi într-adevăr o protecţie perfectă a suprafeţelor mucoasei”.

Fauci, membru al grupului de lucru pentru pandemie de la Casa Albă şi director al Institutului Naţional de Alergii şi Boli Infecţioase, a explicat motivul pentru această măsură.

„Aveţi mucoasă în nas, mucoasă în gură, dar aveţi şi mucoasă în ochi”, a spus el. „Teoretic, ar trebui să protejaţi toate suprafeţele mucoasei. Aşadar, dacă aveţi ochelari sau vizieră, ar trebui utilizate".

El a adăugat că în timp ce ochelarii şi scuturile pentru ochi sau faţă „nu sunt recomandate în general” în acest moment, „dacă doriţi cu adevărat să fiţi complet protejaţi, probabil că ar trebui să le utilizaţi dacă puteţi.”

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici