Americanii, îngrijoraţi de extinderea epidemiei de Ebola, dar încrezători în autorităţi

Virusul Ebola provoacă o îngrijorare tot mai mare în Statele Unite, unde un pacient a decedat, iar două infirmiere sunt infectate, însă majoritatea americanilor au încredere în autorităţile federale şi în sistemul de sănătate, potrivit unui sondaj naţional publicat marţi.

132 afișări
Imaginea articolului Americanii, îngrijoraţi de extinderea epidemiei de Ebola, dar încrezători în autorităţi

Americanii, îngrijoraţi de extinderea epidemiei de Ebola, dar încrezători în autorităţi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Astfel, 58 la sută din cei 2.003 adulţi intervievaţi în perioada 15-20 octombrie sunt puţin sau nu sunt deloc îngrijoraţi în legătură cu riscul de a fi contaminaţi cu virusul Ebola. La începutul lui octombrie, numărul acestor persoane era de 67 la sută.

Potrivit insitutului de sondare a opiniei publice Pew Research Center, 54 la sută dintre respodenţi au afirmat că au încredere în capacitatea Guvernului federal de a împiedica o epidemie majoră de Ebola în Statele Unite.

Şase persoane din zece (61 la sută) au răspuns că sunt foarte încrezători sau suficient de încrezători în spitalele din Statele Unite cu privire la stabilirea unui diagnostic sau punerea în carantină a persoanelor posibil infectate cu Ebola, în timp ce 38 la sută au puţină sau nu au deloc încredere.

Doar 16 la sută dintre americanii chestionaţi au foarte multă încredere în sistemul american de sănătate în ceea ce priveşte identificarea cazurilor de Ebola. De asemenea, 18 la sută dintre respondenţi au spus că au foarte multă încredere în Guvernul federal vizând prevenirea unei epidemii majore.

O mare majoritate a publicului (77 la sută) susţin eforturile Statelor Unite pentru combaterea epidemiei în Africa de Vest, cea mai importantă de la identificarea virusului în 1976.

Aproape jumătate dintre americani (49 la sută) afirmă că urmăresc îndeaproape noutăţile privind Ebola, un număr mult mai mare decât al celor care urmăresc ştirile privind alegerile legislative de la jumătatea mandatului, din noiembrie 2014 (16 la sută).

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici