Americanii le cer mexicanilor să-l extrădeze pe fiul lui El Chapo

Tânărul a fost arestat în Mexic în luna ianuarie şi americanii vor ca el să fie judecat de o instanţă din SUA pentru trafic de droguri.

324 afișări
Imaginea articolului Americanii le cer mexicanilor să-l extrădeze pe fiul lui El Chapo

Americanii le cer mexicanilor să-l extrădeze pe fiul lui El Chapo

Două surse guvernamentale mexicane au explicat pentru agenţia de ştiri Reuters că guvernul american doreşte ca Guzman să fie acuzat de fapte penale în faţa unui tribunal din SUA. Bărbatul de 32 de ani a fost acuzat în SUA de conspiraţie pentru trafic de droguri.

El a fost arestat în Mexic în ianuarie, în apropiere de oraşul Culiacan, în nordul statului Sinaloa. Arestarea sa a provocat un val de violenţe care s-a soldat cu mai mulţi moţi şi răniţi.

Tatăl lui Guzman, cunoscut sub numele de El Chapo, a fost şeful cartelului de droguri Sinaloa înainte de a fi extrădat în SUA în 2017. În 2019, El Chapo a fost condamnat de un tribunal din New York pentru 10 capete de acuzare pentru trafic de droguri, arme de foc şi spălare de bani, iar în prezent se află într-o închisoare de maximă securitate din SUA.

Pe parcursul celor 25 de ani în care a condus cartelul mexican Sinaloa, El Chapo a trecut de la statutul de mic contrabandist de marijuana la cel de şef al „celei mai mari organizaţii de trafic de droguri din lume... cu mii de membri", au anunţat în trecut autorităţile americane.

Acesta a introdus în SUA aproximativ 154 de tone de cocaină în valoare de 14 miliarde de dolari, au stabilit americanii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
el chapo,
sua,
mexic

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici