Americanul care a sechestrat o tânără timp e 18 ani ar putea avea legătură cu o serie de crime - VIDEO şi GALERIE FOTO

Bărbatul care a sechestrat-o pe tânăra americană Jaycee Dugard timp de 18 ani ar putea avea legătură cu uciderea neelucidată a zece prostituate în anii '90.

76 afișări
Imaginea articolului Americanul care a sechestrat o tânără timp e 18 ani ar putea avea legătură cu o serie de crime - VIDEO şi GALERIE FOTO

Americanul care a sechestrat o tânără timp e 18 ani ar putea avea legătură cu o serie de crime - VIDEO şi GALERIE FOTO

Jaycee Dugard

Phillip şi Nancy Garrido, acuzaţi că au răpit, sechestrat şi violat timp de 18 ani o tânără în casa lor din Antioch, California, au pledat "nevinovat" vineri, într-un caz care ridică numeroase semne de întrebare.

Arestaţi miercuri de FBI, după descoperirea lui Jaycee Dugard, răpită în 1991 în estul Californiei, soţii Garrido au fost prezentaţi vineri justiţiei din comitatul El Dorado.

În faţa celor 29 de capete de acuzare, printre care răpire, viol şi sechestrare, cei doi soţi, încătuşaţi şi îmbrăcaţi cu haine roşii, au pledat "nevinovat" şi s-au întors în închisoarea din comitat. O nouă audiere este prevăzută pentru 14 septembrie.

Phillip Garrido, aflat sub control judiciar pe viaţă, a executat deja o pedeapsă cu închisoarea după ce a fost condmanat pentru un viol şi o răpire comise în 1971.

Jaycee Dugard, în prezent în vârstă de 29 de ani, a fost găsită joi, după ce fusese sechestrată timp de 18 ani în casa lui Garrido, la Antioch, la 70 de kilometri est de San Francisco, şi cu care a avut două fiice, având în prezent 15 şi respectiv 11 ani.

Descris de unul dintre fraţii săi drept un "nebun" şi de unii vecini drept un fanatic religios care dorea să creeze propria Biserică, Garrido întreţinea un blog unde afirma că are puterea mentală de a controla sunetele.

Într-un interviu pentru un post local de televiziune, imediat după arestarea sa, el a descris răpirea lui Jaycee Dugard în 1991 ca un "lucru dezgustător" şi a afirmat că şi-a "schimbat viaţa" după acest episod. El a descris relaţia sa cu femeia ca fiind "înduioşătoare".

Casa în care a afost sechestrară timp de 18 ani Jaycee Dugard

Tânăra trăia cu cele două fiice ale sale într-un complex de corturi şi colibe, disimulate în spatele unui gard de vegetaţie, într-un cartier muncitoresc dintr-un fost oraş minier.

Tatăl său vitreg, Carl Probyn, a declarat vineri că Jaycee s-a reîntâlnit cu mama ei, însoţită de cele două fiice, şi că se simte vinovată de legăturile cu Garrido. "Jaycee regretă cu adevărat legăturile ţesute cu acest tip", a spus el.

Cina cu familia a fost scurtată deoarece femeia era nervoasă şi "cele două fiice nu erau obişnuite să aibă oameni în jurul lor", a adăugat Probyn.

Numeroase persoane au fost uimite că acest caz nu a fost cunoscut atât de mult timp.

Casa în care a afost sechestrară timp de 18 ani Jaycee Dugard

"Este puţin jenant să fii acolo tot timpul şi să nu ştii ce se întâmplă. Cum s-au putut întâmpla toate astea sub nasul nostru?", s-a întrebat Steve, un vecin al lui Garrido.

Poliţia a recunoscut că ar fi putut să o salveze pe femeie în 2006, când a fost avertizată de vecini că mai multe persoane păreau să trăiască în corturi, în grădina casei lui Garrido.

Poliţistul trimis la faţa locului nu a intart însă în casă şi nu a inspectat grădina, a declarat şeriful comitatului Contra Costa, calificând această greşeală drept "impardonabilă".

Vineri, poliţia a anunţat că mai caută de asemenea în casa lui Garrido eventuale dovezi privind o legătură între suspect şi uciderea neelucidată a zece prostituate în anii '90, potrivit presei locale.

Deznodământul cazului de răpire a intervenit după ce poliţia l-a controlat pe Garrido, marţi, în campusul Universităţii California, la Berkeley, în apropiere de San Francisco, apreciind că acesta are un comportament suspect.

Convocat miercuri de agentul responsabil de controlul său judiciar, el s-a prezentat însoţit de doi copii, de soţia sa şi de victimă, prezentată sub numele de Allissa.

În urma verificărilor, autorităţile au descoperit că "Allissa" era de fapt Jaycee Dugard.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici