Amiral american: Coreea de Nord reprezintă o ameninţare şi pentru China şi Rusia

Comportamentul agresiv al regimului de la Phenian nu este o ameninţare doar pentru Peninsula Coreea, ci şi pentru China sau Rusia, a avertizat amiralul Harry Harris, şeful Comandamentului din Pacific al Statelor Unite, potrivit site-ului postului France 24.

2718 afișări
Imaginea articolului Amiral american: Coreea de Nord reprezintă o ameninţare şi pentru China şi Rusia

Amiral american: Coreea de Nord reprezintă o ameninţare şi pentru China şi Rusia

"Prin fiecare test pe care îl face (Kim Jong-Un) aduce Coreea de Nord mai aproape de capabilitatea de a ataca oriunde în lume cu rachete nucleare", a declarat Harris, cu ocazia unei vizite în Japonia.

"Acest lucru ar trebui să sugereze tuturor necesitatea urgentă de a aborda această problemă", a continuat oficialul militar american.

Harris a subliniat că Rusia şi China, ţări considerate drept prietenoase faţă de Coreea de Nord, ar trebui să conştientizeze pericolul reprezentat de regimul de la Phenian.

"Comportamentul periculos al Coreei de nord nu este o ameninţare doar pentru Peninsula coreeană (...) este o ameninţare pentru China, este o ameninţare pentru Rusia", a avertizat amiralul.

Regimul de la Phenian a anunţat că a testat duminică un nou tip de rachetă balistică cu rază de acţiune medie şi mare şi care poate transporta un focos nuclear. Comandamentul SUA pentru Pacific a transmis că racheta "nu a reprezentat o ameninţare pentru America de Nord".

Autorităţile SUA au calculat că racheta nord-coreeană s-a prăbuşit în Marea de Est (Marea Japoniei), la aproximativ 60 de mile (96 de kilometri) sud de regiunea oraşului Vladivostok, a declarat un oficial american pentru CNN. La Vladivostok se află şi baza principală a Flotei din Pacific a Rusiei.

"În contextul în care racheta s-a prăbuşit atât de aproape de teritoriul rus, de fapt mai aproape de Rusia decât de Japonia, preşedintele (Donald Trump) nu-şi poate imagina că Rusia e încântată", se arată într-un comunicat al Casei Albe, potrivit postului CNN.

Pe de altă parte, Ministerul Apărării de la Moscova a anunţat că racheta balistică lansată de forţele regimului de Phenian nu a reprezentat o ameninţare pentru teritoriul Rusiei, afirmând că aceasta s-a prăbuşit în zona centrală a Mării Japoniei (Marea de Est -n.red.), la aproximativ 500 de kilometri de teritoriul Rusiei".

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici