Amnesty International: Lipsa politicilor guvernamentale de mediu au cauzat dezastrul din Sierra Leone

Dezastrul de amploare provocat de alunecările de teren şi inundaţiile care au omorât sute de oameni în Sierra Leone a fost cauzat de lipsa politicilor guvernamentale de mediu şi în domeniul construcţiilor de locuinţe, potrivit Amnesty International.

1714 afișări
Imaginea articolului Amnesty International: Lipsa politicilor guvernamentale de mediu au cauzat dezastrul din Sierra Leone

Amnesty International: Lipsa politicilor guvernamentale de mediu au cauzat dezastrul din Sierra Leone

"În timp ce inundaţiile sunt dezastre naturale, amploarea tragediei care a avut loc în Freetown este, din păcate, cauzată de factorul uman'', a declarat, Makmid Kamara, directorul adjunct al departamentului pentru drepturile omului.

Inundaţii masive din sezonul ploios, care durează din mai până în noiembrie, se produc în fiecare an în statele din vestul Africii, a adăugat Makmid Kamara. "Autorităţile ar fi trebuit să înveţe din incidentele similare şi să pună la punct sisteme de prevenţie sau cel puţin de minimizare a consecinţelor acestor dezastre", a precizat acelaşi expert.

Milioane de oameni dintre cei 7,4 milioane de locuitori din Sierra Leone trăiesc în ''case periculos de vulnerabile'' din cauza lipsei reglementărilor şi ignorării standardelor minime şi a legilor de mediu, se afirmă în raportul Amnesty International.

Deşi Ministrul Sănătăţii estimează la 500 numărul morţilor, bilanţul exact al victimelor făcute de alunecările masive de teren şi de inundaţiile care au avut loc luni, după trei zile de ploi torenţiale, nu se cunoaşte încă.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici