SUA şi Japonia îşi întăresc cooperarea în faţa ameninţării nord-coreene

Miniştrii de Externe şi cei ai Apărării din SUA şi Japonia au anunţat, joi, întărirea cooperării bilaterale împotriva ameninţării militare a Coreei de Nord, informează Reuters.

964 afișări
Imaginea articolului SUA şi Japonia îşi întăresc cooperarea în faţa ameninţării nord-coreene

SUA şi Japonia îşi întăresc cooperarea în faţa ameninţării nord-coreene

"În lumina situaţiei grave cu care ne confruntăm, accelerăm implementarea directivei din 2015 privind cooperarea dintre SUA şi Japonia în domeniul apărării şi continuăm realinierea forţelor SUA din Japonia şi Guam", a declarat secretarul american al Apărării, Jim Mattis, într-o conferinţă de presă. Acesta a mai subliniat că dacă declanşează ostilităţi, Phenianul se va confrunta cu "consecinţe militare puternice".

Secretarul de Stat al SUA, Rex Tillerson a reafirmat cu aceeaşi ocazie că Statele Unite îşi vor onora "fără rezerve" tratatele de apărare cu Japonia, care cuprind şi insulele Senkaku, disputate de Japonia şi China.

Tillerson şi Mattis s-au întâlnit joi, la Washington, cu şeful diplomaţiei japoneze, Taro Kono, şi cu ministrul nipon al apărării, Itsunori Onodera. Reuniunea în format 2+2 a Comitetului Consultativ pentru Securitate SUA-Japonia a fost prima de la începutul mandatului la Casa Albă al preşedintelui Donald Trump.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici