Anchetă canadiană: Israelul nu a atacat spitalul din Gaza

Israelul nu a atacat aerian spitalul din Gaza, au stabilit experţii canadieni, potrivit Reuters.

844 afișări
Imaginea articolului Anchetă canadiană: Israelul nu a atacat spitalul din Gaza

Anchetă canadiană: Israelul nu a atacat spitalul din Gaza

Departamentul Naţional de Apărare al Canadei a anunţat sâmbătă că Israelul nu se află în spatele atacului de la spitalul Al-Ahli din Gaza din 17 octombrie.

„Analizele efectuate în mod independent de Comandamentul de informaţii al forţelor canadiene indică cu un grad ridicat de încredere faptul că Israelul nu a lovit spitalul Al-Ahli la 17 octombrie 2023", scrie în comunicatul canadienilor.

Lovitura a fost cauzată mai degrabă de o rachetă rătăcită trasă din Gaza, a mai anunţat Departamentul Apărării pe baza analizei care a utilizat surse deschise şi clasificate.

Constatările experţilor canadieni sunt similare cu concluziile Franţei şi ale SUA.

Canada a precizat că evaluarea sa se bazează pe o analiză a zborului muniţiei şi a pagubelor provocate de explozie asupra complexului spitalicesc, inclusiv asupra zonei care înconjoară spitalul.

Iniţial, Ministerul Sănătăţii din Gaza a dat vina pe israelieni pentru atacul de la spital, în timp ce Israelul a susţinut că explozia a fost cauzată de o lansare eşuată a militanţilor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
canada,
spital,
anchetă

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici