Anchetă după ce o rachetă de cercetare lansată din Suedia s-a defectat şi a aterizat în Norvegia

O rachetă de cercetare lansată din Suedia a aterizat în Norvegia din cauza unei probleme tehnice. Incidentul nu a provocat victime sau pagube materiale.

443 afișări
Imaginea articolului Anchetă după ce o rachetă de cercetare lansată din Suedia s-a defectat şi a aterizat în Norvegia

Anchetă după ce o rachetă de cercetare lansată din Suedia s-a defectat şi a aterizat în Norvegia

O anchetă este în curs de desfăşurare după ce o rachetă de cercetare lansată din Suedia s-a defectat şi a ajuns să aterizeze în Norvegia. Ministerul de Externe din Norvegia a declarat că autorităţile norvegiene iau „foarte în serios" orice activitate neautorizată pe partea sa de graniţă, potrivit Sky News.

Racheta ajunsese pe orbită la o înălţime de 250 km, unde se efectuau experimente în condiţii de gravitaţie zero, înainte de a se abate de la curs şi de a cădea într-o zonă muntoasă din Norvegia.

Aceasta a urmat o traiectorie mai lungă şi mai vestică decât cea calculată, a anunţat Corporaţia Spaţială Suedeză (SSC) care a fost în spatele lansării. Practic, racheta suedeză a aterizat la aproximativ 40 de kilometri distanţă de locul de aterizare planificat. Autorităţile au anunţat că zona nu este locuită, prima aşezare fiind la 10 kilometri distanţă.

În prezent, echipele se află la faţa locului pentru a recupera racheta şi pentru a stabili ce a mers prost.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici