Anchetă împotriva tatălui adolescentului german care a ucis 15 persoane

Parchetul german a demarat o anchetă pentru omucidere involuntară împotriva tatălui adolescentului care a ucis 15 persoane săptămâna trecută, pentru că i-a lăsat o armă la îndemână, a anunţat luni poliţia.

21 afișări
Imaginea articolului Anchetă împotriva tatălui adolescentului german care a ucis 15 persoane

Anchetă împotriva tatălui adolescentului german care a ucis 15 persoane (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Există suspiciuni concrete de omucidere involuntară", a declarat Nick Brenner, un purtător de cuvânt al poliţiei din Waiblingen, localitate situată în apropiere de Stuttgart, în sud-vestul Germaniei, care coordonează ancheta cu privire la acest masacru.

Anchetatorii consideră că Tim Kretschmer, în vârstă de 17 ani, a procurat arma crimei, un pistol Beretta, cu calibrul de 9 milimetri, din camera părinţilor. Deţinătorii de arme sunt obligaţi să le ţină încuiate.

Dacă se va dovedi că adolescentul suferea de tulburări psihologice, tatăl, Joerg Kretscmer, ar putea fi investigat pentru omucidere involuntară, potrivit anchetatorilor. Astfel, acesta ar risca o pedeapsă de cinci ani de închisoare.

Tim Kretschmer a ucis miercuri nouă elevi, dintre care opt fete, şi trei profesori la fostul său colegiu din Winnenden, înainte de a lua viaţa altor trei persoane în timpul fugii sale şi de a se sinucide.

Tatăl său poseda legal 15 arme, toate încuiate, cu excepţia pistolului Beretta, care, potrivit anchetatorilor, se afla în camera sa.

"Există indicii potrivit cărora părinţii erau la curent cu problemele de sănătate ale fiului lor", a anunţat poliţia, într-un comunicat comun cu procurorul din Stuttgart.

Tim Kretschmer a menţionat, la jumătatea lunii decembrie 2008, "probleme de sănătate de tip depresiv" într-un formular pe care l-a completat înaintea încorporării în serviciul militar, potrivit comunicatului.

Părinţii, prin intermediul avocatului lor, Achim Baechle, au dezminţit că fiul lor ar fi primit îngrijiri psihiatrice.

Potrivit autorităţilor, adolescentul a fost supus în mai multe rânduri unor consultaţii la o clinică, anul trecut, prentru "depresie", iar medicii i-au recomandat să urmeze un tratament.

În acelaşi timp, adolescentul, împreună cu tatăl său, s-a dus în mai multe rânduri să se antreneze într-un club de tir, iar acesta ar fi cunoscut combinaţia de opt cifre a dulapului blindat în care tatăl său depozita, acasă, armele şi muniţa, potrivit autorităţilor.

În afară de pistol, adolescentul a luat peste 200 de cartuşe. El a tras în total 113 gloanţe.

Funeraliile victimelor au început la sfârşitul săptămânii trecute în orăşelul Winnenden, în care şcoala va rămâne închisă toată săptămâna.

Alte şcoli s-au oferit să primească elevii care doresc să reia cursurile. Examenele vor fi, probabil, amânate.

O ceremonie oficială în memoria victimelor va fi organizată sâmbăta viitoare în oraş, în prezenţa cancelarului german, Angela Merkel.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici