Anchetă în Australia, după ce un copil cu autism a fost ţinut într-o cuşcă la şcoală

Autorităţile australiene au declanşat o anchetă după ce un băiat în vârstă de 10 ani, bolnav de autism, a fost pus să stea într-o cuşcă de patru metri pătraţi, la o şcoală publică din Canberra, relatează ABC Online.

117 afișări
Imaginea articolului Anchetă în Australia, după ce un copil cu autism a fost ţinut într-o cuşcă la şcoală

Anchetă în Australia, după ce un copil cu autism a fost ţinut într-o cuşcă la şcoală (Imagine: Shutterstock)

Ministrul Educaţiei, Joy Burch, a afirmat că, în perioada 10-27 martie, elevul a fost plasat într-un "spaţiu retras" din clasă. "Această structură nu era acceptabilă în nici un fel sau formă, în nici una dintre şcolile noastre de educaţie publică, deci a fost desfiinţată", a precizat ea.

Burch a adăugat că a demarat o anchetă şi s-a asigurat că elevul şi familia sa primesc ajutor specializat în această perioadă. Directorul şcolii a fost înlăturat din funcţie, dar numele instituţiei nu poate fi dat publicităţii.

Această problemă a apărut săptămâna trecută, în urma unei plângeri depuse la Comisarul pentru copii şi tineri. Părinţii elevilor de la această şcoală au fost informaţi despre incident.

Diane Joseph, din cadrul Ministerului Educaţiei, a apreciat că acesta este un exemplu de decizie necugetată. "Spaţiul era o structură din garduri, în interiorul unei clase. Era total inadecvat şi inacceptabil, iar structura a fost înlăturată", a adăugat ea.

"Decizia de a construi o astfel de structură ridică multe semne de întrebare. Nu aşa ar trebui trataţi elevii noştri", a subliniat Joseph.

Spaţiul de izolare era construit pentru un anumit copil, dar ministerul a recunoscut că nu ştie dacă a mai fost folosit şi pentru alţi elevi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici