Anchetă în Polonia după izbucnirea unei epidemii. Se verifică dacă nu a fost provocată intenţionat

O anchetă se defăşoară în Polonia după izbucnirea unei epidemii care a omorât şapte persoane. Autorităţile încearcă să afle dacă epidemia nu a fost provocată intenţionat prin contaminarea unor surse de apă, potrivit CNN.

1071 afișări
Imaginea articolului Anchetă în Polonia după izbucnirea unei epidemii. Se verifică dacă nu a fost provocată intenţionat

Anchetă în Polonia după izbucnirea unei epidemii. Se verifică dacă nu a fost provocată intenţionat

Agenţia de securitate din Polonia investighează dacă o epidemie care a ucis şapte persoane în sudul ţării ar putea fi rezultatul unei contaminări intenţionate a sistemului de apă, au declarat vineri autorităţile.

Bacteria care provoacă boala a fost găsită la 113 pacienţi spitalizaţi în Rzeszow şi în zona înconjurătoare, au anunţat autorităţile sanitare. Cele şapte persoane care au murit aveau vârste cuprinse între 64 şi 95 de ani şi se confruntau cu mai multe probleme de sănătate.

Serviciile speciale au deschis o investigaţie pentru a exclude o activitate intenţionată. Deşi spun că este vorba despre rutină, anchetatorii anunţă că trebuie verificate diverse scenarii, inclusiv posibila implicare a Rusiei.

Până în prezent nu a fost găsit niciun indiciu pentru a suspecta un sabotaj. Autorităţile din oraşul afectat au luat măsuri suplimentare de tratare a apei şi de curăţare a echipamentelor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici