Anchetă în urma protestului Greenpeace de pe acoperişul Parlamentului britanic

Ocuparea acoperişului Parlamentului de la Londra, de către militanţi ai organizaţiei ecologiste Greenpeace, s-a încheiat luni seara, după aproximativ 24 de ore, a anunţat poliţia, care a procedat la 19 noi arestări, iar o anchetă aprofundată va fi realizată în urma acestui incident.

17 afișări
Imaginea articolului Anchetă în urma protestului Greenpeace de pe acoperişul Parlamentului britanic

Anchetă în urma protestului Greenpeace de pe acoperişul Parlamentului britanic (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Conform poliţiei, cei 19 protestatari care se mai aflau luni pe acoperiş au coborât în cursul serii şi au fost imediat arestaţi.

Alte 23 de persoane, arestate în noaptea de duminică spre luni, la coborârea de pe acoperişul Palatului Westminster, au fost eliberate condiţionat luni.

Circa 40 de ecologişti au escaladat, duminică, Palatul Westminster, cu o zi înainte de începerea sesiunii parlamentare, pentru a atrage astfel atenţia asupra încălzirii globale, înaintea summitului din decembrie de la Copenhaga. Manifestanţii au afişat steaguri pe care se putea citi "Schimbaţi politica, salvaţi clima".

John Sauven, un reprezentant al Greenpeace, a estimat că această operaţiune s-a soldat cu un "succes remarcabil".

Reprezentanţii politici "trebuie să considere ca pe o prioritate schimbările climatice, (crearea de) locuri de muncă ecologice şi o economie care să consume puţin cărbune, mai degrabă decât să fie obsedaţi de perspectivele lor pe termen scurt, la fiecare nouă rundă de alegeri", a adăugat el.

Anterior, Speaker-ul (preşedintele) Camerei Comunelor, John Bercow, le-a spus deputaţilor că această breşă în securitatea Parlamentului va face obiectul unei anchete.

"Nu discutăm despre probleme de securitate aici, ci doresc să informez Camera că am primit un raport preliminar şi că o anchetă urgentă şi aprofundată va fi efectuată cu privire la circumstanţele exacte" ale acestui incident, a declarat el. "Vom lua toate măsurile necesare", a adăugat Bercow.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici