Anchetă la nivel înalt în Beijing: un general chinez este acuzat de corupţie

  • Generalul Li Shangfu este ministrul apărării în China
  • Li este cunoscut pentru modernizarea armatei chineze
  • Deşi generalul a depus eforturi pentru a combate corupţia la nivel instituţional în ultimele şase luni, se pare că în final a căzut pradă tentaţiei
874 afișări
Imaginea articolului Anchetă la nivel înalt în Beijing: un general chinez este acuzat de corupţie

Sursa foto: Hepta

Generalul Li Shangfu, ministrul chinez al apărării, este acuzat de corupţie. O anchetă internă a fost demarată în acest sens după ce s-a descoperit că Li ar fi implicat într-o afacere privind achiziţionarea de echipamente militare.

Deşi generalul a fost implicat mult timp în eliminarea corupţiei care a afectat decenii întregi armata şi alte instituţii de stat ale Chinei, în final a fost cuprins de aceasta.

În timp ce postul său de ministru al apărării este considerat în mare parte diplomatic şi ceremonial, Li este unul dintre cei cinci consilieri de stat ai Chinei, o poziţie din cabinet care îi depăşeşte pe alţi miniştri.

Poziţia sa l-a favorizat să încheie afaceri profitabile pentru sine însă nu şi pentru China, potrivit anchetatorilor

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici