Un angajat al Parlamentului britanic a fost arestat fiind bănuit că a spionat pentru China

Premierul britanic Rishi Sunak şi-a exprimat „îngrijorarea puternică" cu privire la ingerinţele chinezeşti, după ce un fost angajat al Parlamentului britanic a fost arestat. El este suspectat că a spionat pentru China, potrivit CNN.

312 afișări
Imaginea articolului Un angajat al Parlamentului britanic a fost arestat fiind bănuit că a spionat pentru China

Premierul britanic Rishi Sunak

Premierul britanic a declarat că i-a transmis premierului chinez „îngrijorările sale foarte puternice" cu privire la potenţialul amestec al chinezilor în democraţia britanică, după ce un angajat al parlamentului a fost arestat sub suspiciunea de spionaj pentru China.

Declaraţia a fost făcută pentru jurnalişti în timpul summitului G20 de la New Delhi. Asta după ce duminică ziarul britanic The Sunday Times a dezvăluit povestea de spionaj, anunţând că fostul angajat şi încă un bărbat au fost arestaţi în primăvară în baza Legii britanice privind secretele oficiale.

Se pare că angajatul Parlamentului avea legături cu politicieni de rang înalt din Partidul Conservator, inclusiv cu ministrul securităţii Tom Tugendhat. Cei doi au fost audiaţi şi apoi au fost eliberaţi pe cauţiune.

Ambasada Chinei la Londra a negat acuzaţiile de spionaj.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici