O nouă dispariţie în China. Ministrul Apărării de negăsit. Oficialii americani cred că a fost "înlăturat" / Ambasador: Începe să semene cu romanul "Zece negri mititei" de Agatha Christie

Ministrul chinez al Apărării, Li Shangfu, a fost luat săptămâna trecută de autorităţi pentru a fi interogat, potrivit WSJ care citează o persoană apropiate de procesul decizional de la Beijing. Oficialii americani confirmă că acesta a fost înlăturat din funcţie.

1309 afișări
Imaginea articolului O nouă dispariţie în China. Ministrul Apărării de negăsit. Oficialii americani cred că a fost "înlăturat" / Ambasador: Începe să semene cu romanul "Zece negri mititei" de Agatha Christie

O nouă dispariţie în China Ministrul Apării de negăsit. Oficialii americani cred că a fost "înlăturat" / Ambasador: Începe să semene cu romanul "Zece negri mititei" de Agatha Christie

Guvernul american consideră că ministrul chinez al apărării Li Shangfu a fost pus sub investigaţie. Li nu a mai fost văzut în public de mai bine de două săptămâni.

Măsura vine la două luni după ce preşedintele chinez Xi Jinping a înlăturat doi generali de top ai armatei chineze. Aceştia supravegheau arsenalul de rachete cu rază lungă de acţiune şi arme nucleare al Chinei, aflat în plină expansiune.

Fostul ministru chinez de externe Qin Gang a dispărut, de asemenea, din atenţia publicului timp de o lună, înainte de a fi înlăturat din funcţie în iulie.

Joi, Reuters a citat oficiali vietnamezi care au declarat că Li a anulat brusc o întâlnire săptămâna trecută din cauza unei "probleme de sănătate". La un moment dat, în perioada premergătoare înlăturării lui Qin, Ministerul chinez de Externe a explicat absenţa acestuia de la evenimentele oficiale ca fiind legată de sănătate.

Rahm Emanuel, ambasadorul SUA în Japonia, a alimentat săptămâna trecută speculaţiile cu privire la Li atunci când a postat pe X, fostul Twitter, că guvernul Chinei "seamănă acum cu romanul lui Agatha Christie - Zece negri mititei".

"Mai întâi, ministrul de externe Qin Gang dispare, apoi dispar generalii, iar acum ministrul Apărării Li Shangfu nu a mai fost văzut în public de două săptămâni", a scris Emanuel, adăugând un hashtag, "#MysteryInBeijingBuilding".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici