Ancheta privind demiterea lui Trump: Ambasadorul SUA la UE acceptă audierea în Congres în pofida interdicţiei Departamentului de Stat

Ambasadorul SUA la Uniunea Europeană, Gordon Sondland, se va prezenta, în pofida ordinului Departamentului de Stat, la audieri în Camera Reprezentanţilor în ancheta care îl vizează preşedintele Donald Trump, afirmă surse citate de site-ul de ştiri Axios.com.

660 afișări
Imaginea articolului Ancheta privind demiterea lui Trump: Ambasadorul SUA la UE acceptă audierea în Congres în pofida interdicţiei Departamentului de Stat

Ancheta privind demiterea lui Trump: Ambasadorul SUA la UE acceptă audierea în Congres în ciuda interdicţiei Departamentului de Stat

Gordon Sondland va fi audiat săptămâna viitoare de comisii ale Camerei Reprezentanţilor care îl anchetează pe preşedintele Donald Trump, au declarat patru surse citate de site-ul Axios.com.

Avocatul lui Gordon Sondland a confirmat că ambasadorul american la UE va depune mărturie în Camera Reprezentanţilor "în pofida actualei linii politice a Departamentului de Stat".

Departamentul de Stat i-a ordonat ambasadorului Gordon Sondland să nu depună mărturie în Congres în investigaţia care ar putea conduce la demiterea preşedintelui Donald Trump.

Congresmanul Adam Schiff, preşedintele Comisiei pentru Informaţii din Camera Reprezentanţilor, denunţase decizia Departamentului de Stat de a bloca audierea ambasadorului SUA la UE, Gordon Sondland, catalogând hotărârea drept formă de "obstrucţionare" a anchetei contra preşedintelui Donald Trump.

Camera Reprezentanţilor, aflată sub controlul opoziţiei democrate, a lansat o investigaţie parlamentară care ar putea conduce la iniţierea procedurii demiterii preşedintelui Donald Trump, suspectat că ar fi cerut Ucrainei anchetarea fostului vicepreşedinte Joseph Biden, favorit pentru a deveni candidatul Partidului Democrat la funcţia de preşedinte al SUA, şi a fiului acestuia, Hunter Biden. În cadrul investigaţiei, Camera Reprezentanţilor a trimis citaţii prin care le solicită unor membri ai Administraţiei de la Washington participarea la audieri şi furnizarea documentelor referitoare la contactele preşedintelui Donald Trump cu Ucraina.

Ca reacţie, Comisia pentru Afaceri Judiciare din Senatul SUA, în care republicanii deţin majoritatea, a anunţat lansarea unei anchete privind presupuse acte de corupţie în Ucraina.

Taguri:
sua,
politică,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici