Anchetatorii polonezi vor cere Rusiei cutiile negre ale avionului prăbuşit la Smolensk

Procurorul general al Poloniei, Andrzej Seremet, şi ministrul de Interne Jerzy Miller merg la Moscova miercuri pentru a cere anchetatorilor ruşi transferul de probe de la locul accidentului aerian de la Smolensk, inclusiv cutiile negre ale avionului, relatează Radio Polonia în pagina online.

16 afișări
Imaginea articolului Anchetatorii polonezi vor cere Rusiei cutiile negre ale avionului prăbuşit la Smolensk

Anchetatorii polonezi vor cere Rusiei cutiile negre ale avionului prăbuşit la Smolensk (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

În cadrul vizitei de două zile, procurorul general va fi însoţit de procurorul militar şef Krzysztof Parulski. Delegaţia se va întâlni, printre alţii, cu procurorul general rus, Iuri Ceaika, şeful echipei de investigaţii din Moscova, Aleksandr Bastrikin, şi Tatiana Anodina, directoarea comitetului interaviaţie.

Un purtător de cuvânt al serviciului polonez de procuratură, Mateusz Martyniuk, a declarat că scopul principal al vizitei lui Seremet este "de a obţine asigurări că materialele de anchetă vor fi transmise Poloniei cât mai curând posibil".

În cadrul anchetei sunt urmărite patru piste: o problemă tehnică la avionul de fabricaţie rusească TU-154, o eroare umană, care nu îi exclude pe controlorii de trafic aerian, un atac terorist sau presiunea exercitată asupra piloţilor de a ateriza în pofida unor condiţii de ceaţă densă în zona din jurul aeroportului din Smolensk.

Între timp, zona accidentului unde 96 de persoane, printre care şi preşedintele polonez Lech Kaczynski, au murit la 10 aprilie, a devenit o atracţie turistică, agenţiile de turism sporindu-şi câştigurile.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici