Anders Breivik a fost respins de Universitatea din Oslo: "Nu e suficient de calificat"

Extremistul norvegian Anders Behring Breivik, care intenţiona să studieze ştiinţe politice la Universitatea din Oslo, a fost respins deoarece nu avea calificările necesare, a anunţat universitatea marţi, citată de AFP.

481 afișări
Imaginea articolului Anders Breivik a fost respins de Universitatea din Oslo: "Nu e suficient de calificat"

Anders Breivik (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"El nu este suficient de calificat pentru a urma un curs de ştiinţe politice", a declarat pentru AFP rectorul Universităţii din Oslo, Ole Petter Ottersen.

Ispăşind o pedeapsă de 21 de ani de închisoare - susceptibilă să fie prelungită - pentru 77 de crime, Breivik a solicitat Universităţii să fie înscris la cursuri de ştiinţe politice.

Candidatura sa, care a provocat confuzie în rândul personalului didactic, nu a fost reţinută. Potrivit lui Ottersen, i-a fost trimisă o scrisoare standard pentru a i se explica refuzul.

În Norvegia, universităţile admit candidaţii în funcţie de notele obţinute la examenele de la încheierea ciclului secundar, nivelul de admitere variind de la un an la altul.

Breivik, în vârstă de 34 de ani, şi-a întrerupt studiile în ciclul secundar, dar, potrivit avocatului său Vibeke Hein Baera, el a început să studieze în închisoare.

"Acumulează puncte pentru ca să poată studia la universitate. Studiază matematica în această vară şi va studia cu siguranţă alte materii pentru a atinge nivelul cerut", a explicat Hein Baera pentru AFP.

La 22 iulie 2011, Breivik a ucis 77 de persoane, majoritatea adolescenţi, detonând o bombă în apropierea sediului Guvernului, la Oslo, apoi deschizând focul la o reuniune a Tinerilor Laburişi, pe Insula Utoeya.

În nenumărate rânduri, Breivik şi-a exprimat intenţia de a continua lupta ideologică împotriva societăţii multiculturale.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici