Andrea Leadsom se retrage din cursa pentru funcţiile de lider conservator şi premier britanic / Theresa May va fi confirmată mai devreme în cele două funcţii

Andrea Leadsom, secretarul de stat britanic pentru Energie, a anunţat retragerea din cursa pentru funcţiile de lider al Partidului Conservator şi prim-ministru, astfel că Theresa May, ministrul de Interne, va deveni premier al Marii Britanii, relatează BBC.

981 afișări
Imaginea articolului Andrea Leadsom se retrage din cursa pentru funcţiile de lider conservator şi premier britanic / Theresa May va fi confirmată mai devreme în cele două funcţii

Andrea Leadsom se retrage din cursa pentru funcţiile de lider conservator şi premier britanic

Andrea Leadsom a luat această decizie pe fondul criticilor dure după ce ar fi declarat că a fi mamă reprezintă un atu pentru a deveni prim-ministru, o referire la Theresa May.

"I-am spus deja Theresei May că îmi pare foarte rău dacă am rănit-o", a declarat Andrea Leadsom, care a anunţat luni retragerea din cursa pentru funcţiile de lider al Partidului Conservator şi prim-ministru.

În acest context, ministrul de Interne, Theresa May, rămâne singurul candidat pentru cele două posturi.

Partidul Conservator anunţă că nu va repeta nicio etapă a scrutinului intern pentru desemnarea liderului formaţiunii, astfel că Theresa May urmează să fie confirmată mai devreme în funcţiile de preşedinte conservator şi prim-ministru al Marii Britanii.

Andrea Leadsom, deputat şi secretar de Stat pentru Energie, şi Theresa May, deputat şi ministru de Interne, s-au calificat săptămâna trecută în etapa finală a cursei pentru desemnarea liderului Partidului Conservator, după demisia premierului David Cameron.

În contextul în care Andrea Leadsom şi-a anunţat luni retragerea din cursă, Partidul Conservator a anunţat că nu va fi repetată nicio etapă a scrutinului intern.

În plus, sesiunea de confirmare în funcţie a Theresei May va avea loc mult mai devreme, dat fiind că iniţial urma să aibă loc în septembrie.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici