Andrew Tate, interzis în şcolile britanice. Între timp, creşte numărul cazurilor de misoginism, hărţuire sexuală şi violenţă domestică

Profesorii sunt alertaţi de creşterea popularităţii lui Andrew Tate în şcolile britanice. Tot mai mulţi elevi de 9-10 ani devin misogini după ce îi urmăresc postările influencerului (fost campion la box, în prezent arestat la domiciliu în România pentru proxenetism).

608 afișări
Imaginea articolului Andrew Tate, interzis în şcolile britanice. Între timp, creşte numărul cazurilor de misoginism, hărţuire sexuală şi violenţă domestică

Andrew Tate, Instagram

Profesorii sunt sfătuiţi de către guvern să nu discute cu elevii, nici măcar să-i pomenească numele lui Andrew Tate, proclamat drept „regele masculinităţii toxice”.

La şase ani după fenomenul #metoo, şcolile raportează un val în creştere de misoginism şi hărţuire sexuală din partea băieţilor de până la nouă ani.

De asemenea, Andrew Tate a devenit popular şi în rândul adolescenţilor şi adulţilor, în special conservatorii britanici care cataloghează femeile ca sexul inferior.

Majoritatea susţinătorilor fostului kickboxer sunt singuri, inceli = indivizii incapabili să dezvolte relaţii romantice şi sexuale, deşi îşi doresc acest lucru, ajung să manifeste comportament violent împotriva femeilor în mediul online.  Dar Andrew Tate nu s-a declarat niciodată incel. 

Este îngrijorător că numărul cazurilor de violenţă domestică a crescut după pandemie, raporta Oficiul Naţional de Statistici din Marea Britanie în 2022

O mică organizaţie caritabilă, Diversify, cu sediul în Rotherham, care organizează ateliere şcolare despre incluziune, primeşte aproximativ 25 de apeluri pe săptămână de la şcoli primare şi secundare din Anglia, în special de la eleve care doresc ajutor pentru a face faţă hărţuirii sexuale şi a „incidentelor misogine şocante”.

Mulţe dintre victimele abuzurilor sexuale citează influenţa lui Tate, care se află în arest la domiciliu în România pentru trafic de persoane şi crimă organizată.

Pe TikTok, Tate le transmite fanilor lui de sex masculini că o femeie este un obiect ce aparţine iubitului ei; spune că femeile care nu stau acasă sunt „târfe”; iar victimele violului ar trebui să poarte responsabilitatea pentru că au fost atacate. 

Cofondatorul organizaţiei de caritate, Sara Cunningham, estimează că o clasă medie de 30 de copii are opt băieţi care îl admiră pe Tate, transmite The Guardian

Ea a spus: „Recent am fost într-o şcoală primară din sudul Londrei, iar elevii de la 10 ani ştiau multe despre arestarea lui Tate şi acuzaţiile de viol. Un băiat de 10 ani a spus că aceste femei au consimţit la sex pentru că s-au întors acasă la Tate”.

O mică şcoală primară a bisericii a chemat recent organizaţia de caritate pentru a discuta cu elevii, după ce patru băieţi de nouă ani au închis o fată într-un dulap, au ameninţat-o că „stangulează” şi apoi au obligat-o să se uite la videoclipuri porno.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici