Angajamente de peste 1,5 miliarde de euro pentru consolidarea capabilităţilor militare ale Ucrainei

Zeci de ţări au anunţat, joi, angajamente de peste 1,5 miliarde de euro pentru suplimentarea capabilităţilor militare ale Ucrainei, în contextul invaziei ruse, anunţă ministrul danez al Apărării, Morten Bodskov, citat de agenţia Reuters.

328 afișări
Imaginea articolului Angajamente de peste 1,5 miliarde de euro pentru consolidarea capabilităţilor militare ale Ucrainei

Conferinţa de la Copenhaga, destinată acumulării de fonduri pentru capabilităţile militare ucrainene, este organizată de Danemarca, Marea Britanie şi Ucraina.

Reprezentanţii celor 26 de ţări participante au anunţat angajamente de peste 1,5 miliarde de euro pentru Ucraina, conform ministrului danez al Apărării, Morten Bodskov.

"Cu cât vom opri Rusia mai rapid, cu atât ne vom simţi mai rapid în siguranţă. Avem nevoie de armament şi muniţie", a declarat preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, în intervenţia prin videoconferinţă la eveniment, potrivit agenţiei The Associated Press.

Ministrul britanic al Apărării, Ben Wallace, a declarat că rolul conferinţei de la Copenhaga este să fie obţinute "măsuri concrete", precizând că Londra va livra armatei ucrainene sisteme suplimentare de rachete.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici