Angajate ale unui magazin Gucci din China acuză rele tratamente

Marca italiană de lux Gucci a anunţat că a "înlocuit" mai mulţi dintre responsabilii săi în China, în urma unor cazuri de maltratare într-unul dintre magazinele sale din oraşul Shenzhen (sud), dezvăluite de presa chineză.

353 afișări
Imaginea articolului Angajate ale unui magazin Gucci din China acuză rele tratamente

Angajate ale unui magazin Gucci din China acuză rele tratamente (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Cinci foste angajate ale acestui magazin au raportat că au fost nevoite să efectueze ore suplimentare neplătite şi să achite contravaloarea oricărui articol furat, într-o scrisoare deschisă publicată de presa chineză.

În această scrisoare, care acuză că în spatele "rochiilor flamboaiante" ale companiei italiene se "ascund foarte mulţi păduchi", salariatele afirmă că au fost nevoite să ceară permisiunea să bea apă sau să meargă la toaletă.

Aceste practici ar fi mers atât de departe, încât unele dintre ele ar fi fost victimele unor avorturi spontane.

"Gucci nu cauţionează şi nu tolerează aceste erori profesionale de care este acuzată", a răspuns marca, proprietate a grupului francez Pinault-Printemps-Redoute (PPR), într-un comunicat dat publicităţii marţi seara.

"Gucci a efectuat o anchetă aprofundată şi a luat o serie de măsuri, între care înlocuirea responsabililor vizaţi şi a adjunctului directorului de magazin", se arată în comunicat. Gucci deţine 42 de magazine în China.

Marca mai afirmă că a apelat la consultanţi externi pentru revizuirea practicilor sale profesionale în această ţară.

Numărul conflictelor sociale este în creştere, în cea de-a doua economie mondială, în care tot mai numeroşi salariaţi cer condiţii de muncă mai bune şi măriri salariale.

Gigantul taiwanez din domeniul electronic Foxconn, un furnizor al companiilor Apple, Sony şi Nokia, s-a confruntat anul trecut cu un val de sinucideri. Însă, până în prezent, au fost semnalate puţine cazuri de aplicare de rele tratamente în cadrul punctelor de vânzare ale unor mărci străine.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici