Sancţiuni pentru mincinoşi. Angajaţii federali din SUA care declară în mod fals că sunt vaccinaţi se pot confrunta cu amendă şi închisoare

  • Administraţia Biden a dezvăluit vineri formularul de atestare pe care angajaţii federali vor trebui să îl completeze, dacă au fost vaccinaţi împotriva COVID-19.
  • Cei care mint în cadrul formularului se pot confrunta cu măsuri disciplinare şi urmărire penală.
1058 afișări
Imaginea articolului Sancţiuni pentru mincinoşi. Angajaţii federali din SUA care declară în mod fals că sunt vaccinaţi se pot confrunta cu amendă şi închisoare

Sancţiuni pentru mincinoşi. Angajaţii federali din SUA care declară în mod fals că sunt vaccinaţi se confruntă cu „amendă, închisoare sau ambele”

Angajaţii federali care trebuie să-şi certifice statutul de vaccinare, conform unei noi politici instituite de preşedintele Joe Biden, se vor confrunta cu măsuri disciplinare şi cu urmărire penală dacă mint, scrie AP.

Administraţia Biden a prezentat, vineri, formularul de atestare pe care angajaţii vor trebui să îl completeze, confirmând dacă au fost vaccinaţi complet împotriva virusului.

Angajaţii federali vor fi obligaţi să recunoască faptul că a face o „declaraţie falsă conştientă şi intenţionată pe acest formular poate fi pedepsită cu amendă sau închisoare sau ambele”.

Associated Press a obţinut o copie a formularului care a fost distribuit vineri conducerii agenţiei şi punctelor de contact pentru implementarea protocolului de siguranţă COVID.

Conform politicii lui Biden, cei care nu sunt vaccinaţi sau aleg să nu completeze formularul vor fi supuşi unor cerinţe obligatorii de îmbrăcăminte şi distanţare socială şi vor fi neeligibili pentru călătorii oficiale în majoritatea cazurilor.

Măsura face parte din efortul Casei Albe de a face mai dificil pentru americani să rămână nevaccinaţi împotriva coronavirusului.

Cu excepţia celor care doresc să „obţină un serviciu public sau un beneficiu”, vizitatorii clădirilor de birouri federale, inclusiv Casa Albă, vor trebui să completeze formularul, conform politicii federale.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici