„Partygate”   Angajaţii lui Boris Johnson s-au îmbătat, s-au certat şi s-au încăierat

S-au publicat alte rapoarte incendiare de la petrecerile secrete organizate pe durata crizei pandemice de premierul Marii Britanii şi personalul de pe Downing Street.

1718 afișări
Imaginea articolului Angajaţii lui Boris Johnson s-au îmbătat, s-au certat şi s-au încăierat

Sursa Foto - Hepta

Prim-ministrul Marii Britanii, Boris Johnson, a respins cu sfidare sfaturile de a demisiona după ce o anchetă internă de miercuri  a constatat că el a organizat petreceri pe durata restricţiilor pandemice. Petrecerile s-au desfăşurat până noatea târziu şi chiar au existat certuri şi lupte violente în timp ce restul ţării respecta regulile impuse cu stricteţe.  

Johnson se numără printre zecile de persoane din Downing Street care au fost amendate de poliţiei pentru încălcarea reglementărilor Covid, ceea ce face din numărul 10 cea mai sancţionată adresă din Marea Britanie.

Ancheta a constatat că a izbucnit o încăierare, un participant  era bolnavă şi s-au consumat cantităţi excesive de alcool când oficialii de la Downing Street au organizat o petrecere în mijlocul crizei coronavirusului din Marea Britanie

Incidentele s-au petrecut la o petrecere  organizată pe 18 iunie 2020, care a început în Camera Cabinetului şi ulterior s-a mutat în camera Secretarului de Cabinet din apropiere, ultimul membru al personalului plecând la ora 3:13 dimineaţa. 

Fosta şefă de etică a guvernului, Helen MacNamara, a participat pentru o parte a serii şi a oferit un aparat de karaoke, potrivit raportului de anchetă.

„Evenimentul a durat câteva ore. A fost raportat un consum excesiv de alcool de către unele persoane. O persoană a fost bolnavă. A avut loc o altercaţie minoră între alte două persoane”, se arată în raport.

La acea vreme, adunările mari au fost interzise pentru a ajuta la reducerea răspândirii infecţiilor.

Johnson, care a fost amendat de poliţie pentru participarea la una dintre petreceri, a declarat miercuri parlamentului că şi-a asumat întreaga responsabilitate pentru petrecerile secrete din Downing Street şi a spus că este îngrozit de ceea ce s-a întâmplat la evenimente la care nu a fost prezent.

În ajunul înmormântării Prinţului Philip din aprilie 2021, oamenii au participat la o petrecere în care leagănul fiului primului ministru a fost rupt în grădina din Downing Street şi ultimul membru al personalului a plecat la ora 4:20 dimineaţa.

Unii angajaţi beţi au fost încurajaţi să plece de la ieşirea din spate a nr. 10, dar alţii „au rămas în clădire şi au continuat să bea alcool până la primele ore ale dimineţii”, se arată în raport.

După o petrecere din 18 decembrie, care a avut loc în biroul de presă din Downing Street, un curăţător a descoperi  vin roşu vărsat peste pereţi şi pe cutii de hârtie pentru fotocopiator, se arată în raport.

Reynolds a demisionat din funcţia sa din Downing Street la începutul acestui an şi a preluat un rol în Ministerul de Externe.

Întrebat de ce Reynolds rămâne în guvern, Johnson a spus că este nedrept să vorbim despre oficiali individuali.

Dar el a spus: „Oricine este implicat în toată această afacere regretabilă trebuie să-şi înveţe lecţiile”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici