Angajaţii unui aeroport au refuzat descărcarea bagajelor din avioanele provenind din Mexic

Angajaţii în sectorul bagaje ai aeroportului parizian Orly au refuzat sâmbătă să descarce bagajele din avioanele provenind din Mexic şi Spania, de teama gripei porcine de tip A (H1N1), provocând întârzieri pentru mai mult de 1.000 de pasageri, au declarat duminică surse aeroportuare.

17 afișări
Imaginea articolului Angajaţii unui aeroport au refuzat descărcarea bagajelor din avioanele provenind din Mexic

Angajaţii unui aeroport au refuzat descărcarea bagajelor din avioanele provenind din Mexic (Imagine din arhiva Mediafax Foto/AFP)

Salariaţii, al căror număr nu a fost precizat, sunt angajaţi ai firmei Alyzia, specializată în siguranţa aeroportuară, potrivit aceleiaşi surse, care a confirmat informaţiile publicate în Le Parisien.

"S-au folosit de dreptul de a se retrage de teama gripei", a precizat sursa.

Salariaţii au refuzat să descarce avionul sosit la ora locală 16.50 la Orly, de la Cancun (Mexic), şi mai multe aeronave spaniole care au aterizat ulterior.

Potrivit unei surse aeroportuare, este vorba de circa 15 zboruri, aparţinând în special companiilor Iberia, Clickair şi Air-Europa. Acţiunea desfăşurată de bagajişti a provocat întârzierea a peste 1.000 de călători în sectorul Orly-vest.

Întârzierile au durat până la ora 23.00, iar bagajiştii şi-au reluat activitatea, potrivit aceleiaşi surse.

Celula de criză privind gripa porcină a decis sâmbătă să doteze cu "măşti angajaţii poliţiei de frontieră, ai vămilor şi ai aeroporturilor din Paris care vor fi în contact direct cu pasagerii unui zbor provenind din Mexic".

Un echipaj al Air France şi mai multe stewardese s-au folosit de dreptul de a se retrage pentru a nu se îmbarca pe un zbor cu destinaţia Mexic, din cauza gripei porcine, au dezvăluit miercuri surse aeroportuare.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici