Angela Merkel, acuzată că nu acţionează "în manieră europeană"

Fostul ministru german de Externe Joschka Fischer o critică dur, într-un interviu care va apărea duminică, pe cancelarul Angela Merkel, pe care o acuză "că acţionează în manieră naţională şi nu europeană" în criza datoriilor din zona euro.

411 afișări
Imaginea articolului Angela Merkel, acuzată că nu acţionează "în manieră europeană"

Angela Merkel (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Erorile de bază sunt generate de faptul că Guvernul a acţionat de la început în manieră naţională şi nu europeană. Şi prea târziu şi nu suficient de ferm", afirmă fostul şef al diplomaţiei Guvernului lui Gerhard Schröder (1998-2005) pentru publicaţia Bild am Sonntag.

"Guvernul se ascunde în spatele evoluţiei (crizei). El reacţionează la criză dar nu acţionează în mod strategic", continuă fostul oficial din rândul ecologiştilor, prezentat ca un european convins.

"Grecia era la început o problemă de 50 de miliarde. Astăzi este o cu totul altă dimensiune", potrivit lui.

"De ce Angela Merkel nu şi-a prezentat de multă vreme viziunea, planul general pe zece ani?", se întreabă Fischer, care s-a retras din viaţa politică din 2005.

Joschka Fischer a salutat în schimb eforturile europene ale fostului cancelar Helmut Kohl care a condus Germania până în 1998 şi a aparţinut, ca şi Merkel, taberei conservatoare.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici