Angela Merkel afirmă că intenţionează să rămână cancelar al Germaniei pentru încă cel puţin 4 ani

Angela Merkel a declarat că intenţionează să continue în funcţia de cancelar al Germaniei pentru cel puţin încă patru ani, în contextul în care candidează pentru această funcţie la alegerile legislative din 24 septembrie, informează site-ul agenţiei de presă Dpa.

286 afișări
Imaginea articolului Angela Merkel afirmă că intenţionează să rămână cancelar al Germaniei pentru încă cel puţin 4 ani

Angela Merkel afirmă că intenţionează să rămână cancelar al Germaniei pentru încă cel puţin 4 ani

"Nimeni nu poate ştii ce îi rezervă viaţa, dar cu certitudine intenţionez să continui pentru patru ani", a declarat Merkel într-un interviu pentru postul ARD, în cadrul căruia a vorbit despre o serie de chestiuni, inclusiv criza refugiaţilor şi relaţiile cu Turcia şi NATO.

În pofida fricţiunilor cu aliaţii, Merkel s-a declarat clar împotriva impunerii unei limite în ceea ce priveşte numărul refugiaţilor care pot fi primiţi în Germania, adăugând numărul acestor poate fi redus prin aplicarea unor reglementări şi prin acţiuni care să prevină situaţiile care cauzează astfel de crize a refugiaţilor.

În ceea ce priveşte deteriorarea relaţiilor diplomatice cu Turcia condusă de preşedintele Recep Tayyip Erdogan, Merkel a afirmat că NATO este un partener important în eforturile de soluţionare a neînţelegerilor între Berlin şi Ankara.

Cancelarul a mai precizat că Berlinul va refuza categoric să negocieze cu Ankara pe tema dreptului parlamentarilor germani de a vizita militarii germani staţionaţi la baze NATO din Turcia.

Însă a indicat că interesul comun pentru continuarea luptei împotriva militanţilor Stat Islamic sub egida NATO este motivul pentru care discuţiile turco-germane ar trebui să continue.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici