Angela Merkel: Brexit şi alegerile din Franţa mi-au schimbat perspectiva despre UE. "Deceniile de pace de după cel de-al Doilea Război Mondial ar fi fost complet de neînchipuit fără Uniunea Europeană"

Cancelarul Angela Merkel a declarat la un miting electoral că decizia Marii Britanii de a părăsi UE şi alegerea lui Emmanuel Macron în funcţia de preşedinte al Franţei i-au schimbat perspectiva în ceea ce priveşte blocul comunitar, adăugând că a meritat să lupte pentru o Europă puternică.

2968 afișări
Imaginea articolului Angela Merkel: Brexit şi alegerile din Franţa mi-au schimbat perspectiva despre UE. "Deceniile de pace de după cel de-al Doilea Război Mondial ar fi fost complet de neînchipuit fără Uniunea Europeană"

"Pentru mulţi oameni, inclusiv eu, ceva s-a schimbat când am văzut că britanicii vor să plece, când eram îngrijoraţi în legătură cu rezultatul alegerilor din Franţa şi Olanda", a declarat Merkel în faţa susţinătorilor, în staţiunea Zingst de la Marea Baltică, relatează Reuters.

Merkel a continuat, afirmând că apartenenţa la Uniunea Europeană este unul dintre punctele forte ale Germaniei.

Şefa Guvernului de la Berlin a precizat şi că Uniunea Europeană este departe de a fi fără imperfecţiuni, iar autorităţile UE sunt uneori prea birocratice.

"Însă am realizat în ultimele luni că Europa înseamnă mai mult decât birocraţie şi reglementări economice, că Europa şi convieţuirea în cadrul Uniunii Europene are legătură cu războiul şi pacea, că deceniile de pace de după cel de-al Doilea Război Mondial ar fi fost complet de neînchipuit fără Uniunea Europeană", a adăugat Merkel, în aplauzele susţinătorilor.

Angela Merkel va candida pentru un nou de mandat de cancelar al Germaniei, în cadrul alegerilor legislative din de 24 septembrie.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici